Tuesday, September 29, 2009

AKON Be With You ( lyrics on video hi quality HD)( sing along - sing with akon

Eh eh eh eh eh
Ohhhhhh

I know they wanna come and separate us but they can't do us nothin
Your the one i want and i'm a continue lovin
Cause your considered wify and i'm considered husband
And i'm a always be there for you
And either way you look at it i ain't goin no where for my muffin
Cause she gonna hold it down, cant no body tell her nothin
You got the kind of love that always make a ???? fussin
And that's what gets me closer to you

And no one knows
Why i'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one know, the things we've been through
Can never measure up to half of what i put you through
That's why we'll break through

And i don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And i don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

Seems like every day that go by things are gettin harder
Want to be the one that give you the whole enchilada
Cause i know what my baby like, i lean you on that prada
You ain't got to match with the shoes
All about knowing you i'm into doing things to keep her longer
Stickin together forever, watch you grow stronger
That's the way it has to be, everything problem
Keepin it always true

And no one knows
What i'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one know, the things we've been through
Can never measure up to half of what i put you through
That's why we'll break through

And i don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And i don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

You are everything in my life see the joy you bring
And ain't no one i compare you to
And i know that you will never walk away from me no matter what
And that's why i plan to do the same thing for you
And i want you to know

And i don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And i don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

And i don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And i don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

p/s : BFAS

Saturday, September 5, 2009

Bila Harus Memilih-Siti Nurhaliza

Dulu, Kau Pernah Berjanji Pada Diriku
Untuk Menjaga Dan Menyayangiku
Itu Bererti Sampai Akhirnya
Kau Meninggalkanku

Kini, Kau Ingin Kembali Pada Hatiku
Setelah Kau Pergi Meninggalkanku
Haruskah Hati
Memberi Kesempatan Dirimu

Chorus
Haruskah Aku Percaya
Segala Yang Kau Ucapkan
Kata Kata Maafmu, Kata Kata Memohon
Untuk Kembali Kepadaku

Meski Cintaku Padamu
Lebih Dari Yang Kau Tahu
Namun Mengerti Kasih
Tak Semudahnya Itu
Melupakan Yang Telah Kau Lakukan Padaku

Beri Aku Waktu
Untuk Memikirkan Yang Terbaik
Cinta Jadi Dilema
Pergi Ataupun Kembali

P/s : speechless

Thursday, September 3, 2009

Demi Cinta

Maaf ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia-siakan hidupku
Dan ku bawa kau seperti diriku
Walau hati ini terus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi kulakukan semua demi cinta

Akhirnya juga harus ku relakan
Kehilangan cinta sejatiku
Segalanya tlah kuberikan
Juga semua kekuranganku
Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan ku terima semua demi cinta

Jujur aku tak kuasa
Saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi
Kita mungkin tak bersama lagi
Bila nanti esok hari
Kutemukan dirimu bahagia
Ijinkan aku titipkan kisah cinta kita selamanya

Tuesday, September 1, 2009

Letto - Permintaan Hati

Untuk irfan ...Cahayaku

Tiada kata yg mampu ku sampaikan..

Selain maaf dan terima kasih

Sudah cukup memberikan erti dalam hidup ku ini

Aku harus pergi

Bukan meninggalkanmu

Tp hanya terlepas darimu

Jika kamu yakin akan ku

Maka ini adalah cara terbaik untuk dijalankan..

Monday, August 31, 2009

Dato' Siti Nurhaliza Cinta Ini MV

Betapa Engkau Menyintai
Agungkan Aku Bagai Seorang Puteri
Selalu Kau Puja Diriku Ini
Melayang Aku Tak Memijak Bumi

Namun Terkadang Ku Rasakan
Apakah Sikapmu Tak Berlebihan
Aku Wanita Tak Sempurna
Bukan Sekilaunya Batu Permata

Marilah Bersama Jalani Cinta Kita Apa Adanya
Saling Mengerti Dan Sudi Menerima
Kita Manusia Biasa
Marilah Menjaga Kesucian Cinta Rahmat Yang Kuasa
Saling Berpadu Hati Untuk Berdua
Dalam Dakapan Mesra

Nikmati Suka Berbagi Duka
Seiring Denganmu Aku Bahagia
Genggam Jemari Dan Berjanji
Setia Selamanya Sampai Akhir Nanti

* bibi tq sbb bg lagu ini..huhuhu

Friday, August 28, 2009

Supper Time.. ~~~lalalala



SUPPER AT MY YOUNGER BRO PLACE (ABE MOON) WITH MY MOM N SISTERS

RayBan yg lama rosak so ni yg baru!! yeah!!




SILENT MODE~~~KINKY MODE

Thursday, August 27, 2009

New Style for mASk!! hate H1N1





byk sugguh keja ari ni.. penat.. esk last day for ogos.. sbb next week keja dah msk sept.. huhuhu.. jiwa nyer.. selesai je keja time nk blk opis brenti jap kat petronas.. n aku ternampak sesuatu yg baru n boleh digunakan hahaha.. NEW HAND MADE MASK!!! well uols.. kalu nk ckp kat aku k!!..weeehooo!!

Wednesday, August 26, 2009

Rossa ft. Pasha - Terlanjur Cinta

Waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis tetes embum basahi mata hatiku
Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurang ku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Mencoba bertahan diatas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan
Kau pertanyakan cintaku

Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta
Karna sekali cinta aku tetap cinta

Buckcherry-Sorry

Oh I had a lot to say was thinking on my time away
I missed you and things weren’t the same

Cause everything inside it never comes out right
And when I see you cry it makes me want to die

I’m sorry I’m bad, I’m sorry I’m blue, I’m sorry about all things I said to you
And I know I can’t take it back
I love how you kiss, I love all you’re sounds, and baby the way you make my world go round
And I just wanted to say I’m sorry…
This time I think I’m to blame it’s harder to get through the days
You get older and blame turns to shame

(Pre-Chorus)

(Chorus)

Every single day I think about how we came all this way
The sleepless nights and the tears you cried it’s never too late to make it right
Oh yeah sorry!

Monday, August 24, 2009

HURM.....

Kadang2 ALLAH sembunyikan MATAHARI, dia dtgkan PETIR dn KILAT, kita tertanya2 kemana mghilangnya MATAHARI, rupa2nya ALLAH memberi kita PELANGI.. Sy ada IMPIAN dan IMPIAN sy cuma 1, sy ingin SEHIDUP SEMATI dgn AWAK, kali ini sy benar2 JUJUR & IKHL...AS.. Mgkn CINTA sy tak SEAGUNG CINTA Nabi Muhammad kpd Siti Khadijah, atau tak SEHEBAT CINTA Zulaikha kpd Nabi Yusoff tp ape yang saya tau, sy perlukan awk dalam hidup saya..

Tapi Bukan Aku - Kerispatih

Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak inginku paksakan cinta ini… ii…
Meski tiada sanggup untuk kau terima

Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu
Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kan kau temui cinta sejati…

Berakhirlah sudah semua kisah ini dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma… aaa…
Serasa ku t’lah mati untuk menyadarinya…

Tapi bukan aku… uo..u…

Semoga saja kan kau dapati hati yang tulus mencintaimu
Tapi bukan aaaakuuuu…

Berakhirlah sudah semua kisah ini dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma…
Serasa ku t’lah mati untuk menyadarinya…

Berakhirlah sudah semua kisah ini dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Serasa ku t’lah mati untuk menyadarinya…

hehehe... sgt hepi!!








best dpt berbuka ngan abah, umi, abe, klon n abg long!!! wpun aku baru blk keja n umi minta aku amik brg kat kedai mkn kitaorg sbb bahan2 nk msk sume abis!!huhuhu.. klong tq sbb msk.. love u..muah!!

Sunday, August 23, 2009

hate myself!!


ntah kenapa aku degil!! x sanggup nk megaku salah.. asik salah kan org.. walhal aku sdri yg create benda tu n meyebabkan org yg syg n cintakan aku merana.. ARROGANT,STUBBORN,FULL OF ANGER, SELFISH, FUCKING ASSHOLE, FLIRTY, NOTTY, FUNNY & KIND tu aku!!!! me, myself n i!!! aku syg dia sgt2.. tp ntah la.. aku pun tak faham.. aku harap boleh jadi org yg dia nk.. hanye bg tumpuan pada dia..yes dia.. tp aku mudah bosan.. bosan dgn idup aku yg terumbang ambing ni.. erm.. bkn dr segi kewangan yg pasti.. tp dr segi jiwa n perasaan.. mcm adik n klong aku ckp.. aku perlukan professional advice.. yeah.. maybe.. supaya aku tak sakit jiwa!!! LACK OF GUILTY.. mentang2 la adik aku skrg kat HKL n buat thesis kat PSYCHARIST DPRMNT.. so dia nk fix kan appointment dgn specialist dia.. jiwa3!!!! aku tak sakit!! aku mmg tak sakiT!!!! gampang!!

Thursday, August 20, 2009

Trademark only love

im sorry coz i cant be the person dat u want..

Wednesday, August 19, 2009

teh tarik!!!


Sendirian skali lg.. erm.. aku pun x faham kenapa aku xde kwn di klate.. maybe sbb dah lama sgt kat kl smpi di kb ni aku tak tau nk buat ape.. yg aku tau keja.. tu je.. bila la aku nk dpt kwn yg cocok ngan aku.. gRRRR.. alone n alone n alone.. bennnnnnnnnnnnnnccccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

Tuesday, August 18, 2009

Borderline Personality Disorder

Quick Summary:

Borderline personality disorder is characterized by mood instability and poor self-image. People with this disorder are prone to constant mood swings and bouts of anger. Often, they will take their anger out on themselves, causing injury to their own body. Suicidal threats and actions are not uncommon. Borderlines think in very black and white terms and often form intense, conflict-ridden relationships. They are quick to anger when their expectations are not met.

Symptoms of Borderline Personality Disorder:

  • Self-injury or attempted suicide
  • Strong feelings of anger, anxiety, or depression that last for several hours
  • Impulsive behavior
  • Drug or alcohol abuse
  • Feelings of low self-worth
  • Unstable relationships with friends, family, and boyfriends/girlfriends

Additional Information:

Borderline personality disorder was so-named because it was originally thought to be at the "borderline" of psychosis. The disorder is relatively common, affecting 2% of adults. Women are much more likely to suffer borderline than men. Nearly 20% of psychiatric hospitalizations are due to borderline. With treatment, patients are often able to see their symptoms improve.

Treatment involves therapy in which the patient learns to talk through his or her feelings rather than unleashing them in destructive and self-defeating ways. Medication may be helpful, and treatment of any alcohol or substance abuse issues is required. Brief hospitalization is sometimes required, especially in cases involving psychotic episodes or suicide threats or attempts.

Narcissistic Personality Disorder

Quick Summary:

Narcissistic personality disorder is characterized by self-centeredness. Like histrionic disorder, people with this disorder seek attention and praise. They exaggerate their achievements, expecting others to recongize them as being superior. They tend to be choosy about picking friends, since they believe that not just anyone is worthy of being their friend. Narcissists tend to make good first impressions, yet have difficulty maintaining long-lasting relationships. They are generally uninterested in the feelings of others and may take advantage of them.

Symptoms of Narcissistic Personality Disorder:

* Requires excessive praise and admiration
* Takes advantage of others
* Grandiose sense of self-importance
* Lack of empathy
* Lying, to self and others
* Obsessed with fantasies of fame, power, or beauty

Additional Information:

Narcissism is most often found in men and is often diagnosed with other mental disorders.

PERSONALITY DISORDER (my result)

DisorderRating
Paranoid:High
Schizoid:Low
Schizotypal:Moderate
Antisocial:High
Borderline:Very High
Histrionic:Moderate
Narcissistic:Very High
Avoidant:Moderate
Dependent:High
Obsessive-Compulsive:High

-- Personality Disorder Test --
-- Personality Disorder Information --

AKU, AKU, DAN AKU LAGI



Erm.. dah lama tak buat ape2 coretan asik upload lagu je..hik2.. sbb tak sempat.. byk keja.. keja tetap kat fesbok..kui2.. tgh2 dok review staf2 aku untuk penilaian.. tetiba aku teringat b4 aku dpt keja kat sini..huhuhu.. gado2 ngan umi n abah.. smpi aku merajuk n x nk ckp ngan deran..hahaha.. lawak2..

Benda ni bermula bila che za aku sibuk la nk suh aku keja kat tempat tu.. dia ckp if aku pgi interview dia konfident aku akan dpt keja ni..huhuhu.. sbb dia kata bos nk org mcm aku.. erm MCM AKU?? MCM NE TU??.. aku pun kata ok la..interview dlu.. x bermakna aku nk kerja..

*TARAAAAA tiba lah hari interview.. erm.. aku dah bg pg.. layan fesbok jap.. then siap kan resume yg tak berapa bgs.. sbb yg bgs kat kl..(aku harap x dpt keja ni).. time aku duk siapka resume mak aku tetiba dtg n sibuk je nk tgk ape aku buat.. sbb dat time jari kelingking aku sakit *(bekas patah tumbuk wiser keta sampi pecah sbb gado ngan ex aku)aku telah meninggikan suara aku (sgt la derhaka).. mak aku tetiba ngan muke sgt seday blah dr situ n msk bilik dia.. then aku meneruskan keja aku... kemudian aku bersiap untuk pergi.. sbb nk dpt restu pyer pasal.. aku pun msk bilik umi untuk mencium dahi n tangannyer.. tp dia senyap.. aku mula la nk angin kan.. aku dah nk baik2 buat mcm tu plak.. dgn tidak kata sepatah pun aku kuar dr bilik umi n aku trus msk bilik aku salin pakaian n tdo..(aku ni kepala batu n angin).

Seketika kemudian.. umi aku msk bilik cuba berborak ngan aku.. aku wat bodo je.. then dia ckp x kesian kat makcik aku ke?? xkan xnk g interview.. erm aku pun dgn mood bengan pg.. umi pun nk follow gak bila aku g kan.. aduh.. mcm aku x bley buat sdri!!! aku dah r dah 28 thn!!! x faham... tmpt keja aku tu 2 min dr umah..(dgn keta k) MD sdri yg interview aku.. aku just buat ala kadar.. lepas selesai.. aku balik n smbg tdo..hahahah..(sape suh paksa aku blk klate!!!!!!) tak smpi sejam makcik aku call umi ckp bos nak aku keja.. byk bdk yg dia interview tp aku yg paling best n sesuia.. mana tak nyer dia tanyer aku nk gaji berapa dia bg.. wah gitu!!..

Crita di atas baru pasal nk g interview.. x msk g nk start keja.. satu umah pening ngan kerenah aku..huhuhu.. nnt aku crita g!!

Monday, August 17, 2009

mad ne-yo official video

BENGANG + MAD = SHOULD I CARE??

Sunday, August 16, 2009

af7 10th Final konsert - AKIM - Bengang

love diz song a lot!!!

Thursday, August 6, 2009

Introduction to angina

Chest pain is a common symptom that is caused by many different conditions. Some causes require prompt medical attention, such as angina, heart attack, or tearing of the aorta. Other causes of chest pain that may not require immediate medical intervention include spasm of the esophagus, gallbladder attack, or inflammation of the chest wall. An accurate diagnosis is important in providing proper treatment to patients with chest pain.
The diagnosis and treatment of angina is discussed below, as well as the diagnosis of other causes of chest pain that can mimic angina.

What is angina, and what are the symptoms of angina?

Angina (angina pectoris - Latin for squeezing of the chest) is chest discomfort that occurs when there is a decreased blood oxygen supply to an area of the heart muscle. In most cases, the lack of blood supply is due to a narrowing of the coronary arteries as a result of arteriosclerosis.
Angina is usually felt as:

• pressure,
• heaviness,
• tightening,
• squeezing, or
• aching across the chest, particularly behind the breastbone.

This pain often radiates to the neck, jaw, arms, back, or even the teeth.
Patients may also suffer:

• indigestion,
• heartburn,
• weakness,
• sweating,
• nausea,
• cramping, and
• shortness of breath.

Angina usually occurs during exertion, severe emotional stress, or after a heavy meal. During these periods, the heart muscle demands more blood oxygen than the narrowed coronary arteries can deliver. Angina typically lasts from 1 to 15 minutes and is relieved by rest or by placing a nitroglycerin tablet under the tongue. Nitroglycerin relaxes the blood vessels and lowers blood pressure. Both rest and nitroglycerin decrease the heart muscles demand for oxygen, thus relieving angina.

Angina is classified in one of two types: 1) stable angina or 2) unstable angina.

Stable angina

Stable angina is the most common type of angina, and what most people mean when they refer to angina. People with stable angina have angina symptoms on a regular basis and the symptoms are somewhat predictable (for example, walking up a flight of steps causes chest pain). For most patients, symptoms occur during exertion and commonly last less than five minutes. They are relieved by rest or medication, such as nitroglycerin under the tongue.

Unstable angina

Unstable angina is less common and more serious. The symptoms are more severe and less predictable than the pattern of stable angina. Moreover, the pains are more frequent, last longer, occur at rest, and are not relieved by nitroglycerin under the tongue (or the patient needs to use more nitroglycerin than usual). Unstable angina is not the same as a heart attack, but it warrants an immediate visit to your healthcare provider or hospital emergency department as further cardiac testing is urgently needed. Unstable angina is often a precursor to a heart attack.

Why me???

Tuesday, August 4, 2009

LIE MOON BURGER



HAND MADE BY LIEY AZIM
Posted by Picasa

Monday, August 3, 2009

Comel kan Abah & Umi..


ABAH & UMI

Sgt syg pada kamu berdua..

Di Penjara Janji

video

hahaha.. tgh berkaroke.. lawak gler!!

Sunday, August 2, 2009

LIE MOON BURGER

hehehe.. finally aku dpt yg aku ingin kan.. x sangka aku ni hebat memasak rupanya.. n ni hasil nya.. nampak sedap kan.. tp mmg sedap.. aku pyer recipe sdri.. kalu korang nk try kena dtg kay bee.. sbb xde delivery..

p/s : gmbr burger aku sdri tak sempat nk snap.. tp lebih kurang sama la..

Posted by Picasa

Kebodohan Aku..

Umi dan Abah slalu cakap secerdik2 aku blajar tp aku bodoh dalam hal dunia!! aku tak tau adakah aku terlalu taksub mengejar harta di dunia smpai aku lupa harta yang betul2 berharga ia itu beribadat. aku hanyut.. kalau nampak air sungai yg deras mengalir ke hilir!! argh.. mungkin ini ujian bagi aku dan juga peringatan bahawa Dia turunkan ujian ini untuk aku insaf.. yup itu yang sebenarnya.. bila kenangkan aku sanggup berhenti blajar sbb aku terlalu mengikut perasaan aku rasa bodo!! sgt bodo.. hidup aku tenang n amat berjaya selepas aku meyambungkan pelajaran aku di uitm.. wpun dlm masa yg sama aku mempunyai krisis dgn ex aku.. erm ntah la.. aku ke yg terlalu ego?? aku ke yg terlalu penting diri?? atau aku ke org yg suka mempermainkan perasaan org?? aku pun tak tahu.. ape yg aku rasa.. ape yg aku alami.. hanya Dia saje yang tahu.. jatuh bgn aku selama 10 tahun di temapat org membuatkan aku sedar bahawa.. tiada tempat lain selain keluarga yg boleh membantu..abah,umi, abe, adik dan terutama skali kakak thank coz u be my gud adviser.. sgt setia mendgr.. sgt memahami.. wpun awk 2 adik sy tp awk ni dah jadi mcm kakak plak sbb menjaga sy!! x snonohkan.. patut aku yg jaga dia..hahaha.. aku akan crita kisah aku satu persatu.. tp aku tak tahu bagaimana nk mula.. bagaimana ??

MOST WANTED "PENGORAT"

ish.. pelik sungguh.. nape sume pk aku pengorat?? perangai kot hahaha.. seingat aku.. aku ada 9 je ex.. erm.. x termasuk scandal.. scandal hanya teman aku g mkn tgk muvi clubbing or sebagai nya.. x lebih n x kurang.. tp kena cop gak mcm tu.. patut ke?? aku rase aku loyal.. tp ntah lah.. mungkin benar.. kadang2 kina ni buta x nmpk ape yg kita buat.. tp org kat sekeliling kita tau dan akan menilai.. tp penilaian tu buru atau tidak atas org tu sdri.. kalau dia x ske kat aku then buruk jadi nyer.. kalu dia ske kat aku then ok la.. tp yg pasti aku tau ape yg aku nk.. n ape yg aku buat.. cuma kadang terover n terbuat org sakit ati dengan sikap aku.. maaf aku ye kalau aku penah menyakiti hati sesiapa di luar tu.. bkn bermaksub untuk menyakiti tp tindakan tu di luar kawalan aku..huhuhu..

Posted by Picasa

Saturday, August 1, 2009

Dah lupa bila jadi ni.. dlm bln 4 ko!!

Pelik crita nyer.. gmbr ni di ambil di karangkraf.. aku tak terpk pun nak pergi ke sana.. tp atas ajakan seorang kawan dan juga ex gf, aku pun pergi la.. dia ckp kat aku nak jumpa ada sorg kakak ni kat karangkraf.. sbb aku kenal akak ni so aku dgn gembiranaya nk pergi sbb dah lama x jumpe akak ni.. tp bila smpi je sana.. sbnrnyer dia nk cari majalah ape ntah.. aku dah lupa.. sbb nyer ex aku kuar dlm majalah tersebut.. WAH!!! aku terkejut sbb aku tak tau pun benda tu.. kwn rapat aku yg tau pasal tu.. hurm.. aku kah yg tak prihatin?? ntah la.. malas nk pk.. smpi je kat sana.. aku terus di heret oleh kwn aku ke tempat akak yg aku kenal tu.. sbb nyer dia ckp takut org tau hbgn aku dgn ex aku.. ok.. aku bley trima.. aku biarkan ex gf aku berborak dgn wartawan media hiburan.. tp ada sesekali aku pergi ke tmpt media hiburan tu bkn sbb nk serlah kan hbgn aku dgn ex aku tp aku nak tgk ada sorg wartawan ni.. aku admire dia time aku jumpe dia kat karoke contest.. hai.. aku mmg ske dia.. tp tu la.. ada gf kan.. xkan nk ckp kat gf aku kot.. nak mampus..hahaha.. CRITA BERSAMBUNG YEK.. GUE NK MKN DLU..

Posted by Picasa

Time di UiTM dulu

Tgk gmbar ni aku teringat satu crita.. crita cinta aku yg ntah ape2.. byk btuk kisah nyer smpi aku membuat keputusan untuk membuat mengarang setiap crita yg jadi.. kadang2 aku terasa lawak bila pk kan kejadian2 ni.. sume nyer crita dunia.. kita asyik pk kan dunia.. smpi yg akhirat di lupakan.. ops.. nak crita pasal gmbr sbnrnyer.. gmbr ni ni buat oleh kwn aku yg skrg ni dah x jadi kawan aku.. hahaha.. ada lah crita di sebaliknya.. aku akan ungkai satu persatu crita tu.. antara percaya or tak sekurang2nya kau sanggup keluarkan semua fakta n kalau ada yg tak puas hati sila hubungi aku.. 2 je.. mungkin salah faham boleh terjadi jika aku berbuat demikian tetapi percaya la.. sebagai teladan dan juga pengajaran untuk kita semua dah juga sy..

Posted by Picasa

Anxiety Disorders

There are many types of anxiety disorders that include panic disorder, obsessive compulsive disorder, post traumatic stress disorder, social anxiety disorder, specific phobias, and generalized anxiety disorder.

Anxiety is a normal human emotion that everyone experiences at times. Many people feel anxious, or nervous, when faced with a problem at work, before taking a test, or making an important decision. Anxiety disorders, however, are different. They can cause such distress that it interferes with a person's ability to lead a normal life.

An anxiety disorder is a serious mental illness. For people with anxiety disorders, worry and fear are constant and overwhelming, and can be crippling.

What Are the Types of Anxiety Disorders?

There are several recognized types of anxiety disorders, including:

  • Panic disorder : People with this condition have feelings of terror that strike suddenly and repeatedly with no warning. Other symptoms of a panic attack include sweating, chest pain, palpitations (irregular heartbeats), and a feeling of choking, which may make the person feel like he or she is having a heart attack or "going crazy."
  • Obsessive-compulsive disorder (OCD) : People with OCD are plagued by constant thoughts or fears that cause them to perform certain rituals or routines. The disturbing thoughts are called obsessions, and the rituals are called compulsions. An example is a person with an unreasonable fear of germs who constantly washes his or her hands.
  • Post-traumatic stress disorder (PTSD) : PTSD is a condition that can develop following a traumatic and/or terrifying event, such as a sexual or physical assault, the unexpected death of a loved one, or a natural disaster. People with PTSD often have lasting and frightening thoughts and memories of the event, and tend to be emotionally numb.
  • Social anxiety disorder : Also called social phobia, social anxiety disorder involves overwhelming worry and self-consciousness about everyday social situations. The worry often centers on a fear of being judged by others, or behaving in a way that might cause embarrassment or lead to ridicule.
  • Specific phobias : A specific phobia is an intense fear of a specific object or situation, such as snakes, heights, or flying. The level of fear usually is inappropriate to the situation and may cause the person to avoid common, everyday situations.
  • Generalized anxiety disorder : This disorder involves excessive, unrealistic worry and tension, even if there is little or nothing to provoke the anxiety.

What Are the Symptoms of an Anxiety Disorder?

Symptoms vary depending on the type of anxiety disorder, but general symptoms include:

  • Feelings of panic, fear, and uneasiness
  • Uncontrollable, obsessive thoughts
  • Repeated thoughts or flashbacks of traumatic experiences
  • Nightmares
  • Ritualistic behaviors, such as repeated hand washing
  • Problems sleeping
  • Cold or sweaty hands and/or feet
  • Shortness of breath
  • Palpitations
  • An inability to be still and calm
  • Dry mouth
  • Numbness or tingling in the hands or feet
  • Nausea
  • Muscle tension
  • Dizziness

What Causes Anxiety Disorders?

The exact cause of anxiety disorders is unknown; but anxiety disorders -- like other forms of mental illness -- are not the result of personal weakness, a character flaw, or poor upbringing. As scientists continue their research on mental illness, it is becoming clear that many of these disorders are caused by a combination of factors, including changes in the brain and environmental stress.

Like certain illnesses, such as diabetes, anxiety disorders may be caused by chemical imbalances in the body. Studies have shown that severe or long-lasting stress can change the balance of chemicals in the brain that control mood. Other studies have shown that people with certain anxiety disorders have changes in certain brain structures that control memory or mood. In addition, studies have shown that anxiety disorders run in families, which means that they can be inherited from one or both parents, like hair or eye color. Moreover, certain environmental factors -- such as a trauma or significant event -- may trigger an anxiety disorder in people who have an inherited susceptibility to developing the disorder.

How Common Are Anxiety Disorders?

Anxiety disorders affect about 19 million adult Americans. Most anxiety disorders begin in childhood, adolescence, and early adulthood. They occur slightly more often in women than in men, and occur with equal frequency in whites, African-Americans, and Hispanics.

How Are Anxiety Disorders Diagnosed?

If symptoms of an anxiety disorder are present, the doctor will begin an evaluation by asking you questions about your medical history and performing a physical exam. Although there are no laboratory tests to specifically diagnose anxiety disorders, the doctor may use various tests to look for physical illness as the cause of the symptoms.

If no physical illness is found, you may be referred to a psychiatrist or psychologist, mental health professionals who are specially trained to diagnose and treat mental illnesses. Psychiatrists and psychologists use specially designed interview and assessment tools to evaluate a person for an anxiety disorder.

The doctor bases his or her diagnosis on the patient's report of the intensity and duration of symptoms -- including any problems with daily functioning caused by the symptoms -- and the doctor's observation of the patient's attitude and behavior. The doctor then determines if the patient's symptoms and degree of dysfunction indicate a specific anxiety disorder.

How Are Anxiety Disorders Treated?

Fortunately, much progress has been made in the last two decades in the treatment of people with mental illnesses, including anxiety disorders. Although the exact treatment approach depends on the type of disorder, one or a combination of the following therapies may be used for most anxiety disorders:

  • Medication : Medicines used to reduce the symptoms of anxiety disorders include anti-depressants and anxiety-reducing drugs.
  • Psychotherapy : Psychotherapy (a type of counseling) addresses the emotional response to mental illness. It is a process in which trained mental health professionals help people by talking through strategies for understanding and dealing with their disorder.
  • Cognitive-behavioral therapy: People suffering from anxiety disorders often participate in this type of psychotherapy in which the person learns to recognize and change thought patterns and behaviors that lead to troublesome feelings.
  • Dietary and lifestyle changes
  • Relaxation therapy

Can Anxiety Disorders Be Prevented?

Anxiety disorders cannot be prevented; however, there are some things you can do to control or lessen symptoms:

  • Stop or reduce your consumption of products that contain caffeine, such as coffee, tea, cola, and chocolate.
  • Ask your doctor or pharmacist before taking any over-the-counter medicines or herbal remedies. Many contain chemicals that can increase anxiety symptoms.
  • Seek counseling and support after a traumatic or disturbing experience.


Kerispatih – Demi Cinta

maaf ku telah menyakitimu
ku telah kecewakanmu
bahkan ku sia-siakan hidupku
dan ku bawa kau seperti diriku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
walau hati ini trus menangis
menahan kesakitan ini
tapi kulakukan semua demi cinta

akhirnya juga harus kurelakan
kehilangan cinta sejatiku
segalanya telah kuberikan
juga semua kekuranganku

jika memang ini yang terbaik
untuk diriku dan dirinya
kan kuterima semua demi cinta

* jujur aku tak kuasa
saat terakhir ku genggam tanganmu
namun yang pasti terjadi
kita mungkin tak bersama lagi

** bila nanti esok hari
ku temukan dirimu bahagia
ijinkan aku titipkan
kisah cinta kita selamanya

repeat *
repeat **

demi cinta

Mcm ne nak Tackle org??

  1. buat2 ada duit (sbb ramai yg mata duitan skrg)
  2. buat2 genius (sbb ramai yg x ske org yg bengap sgt)
  3. buat2 sopan ( sbb ramai yg x ske yg kasar, x kisah la dia guy or gurl)
  4. buat2 ada kereta ( wpun pinjam kawan pyer pun x kisah, ada motor mana la ada klas * ramai yg ckp mcm tu)
  5. buat2 comey (muka tu biar buat stock comey k.. stock yg x comey pun bley di jadikan comey tp ada cara nyer..kui3)
  6. buat2 sexy (bab ni mmg kena struggle skep.. sbb ssh nk buat!! org mcm sy je boleh lakukan.. hahaha
  7. nnt aku tambah lg..yek..

HARI INI..

Semalam aku tdo kul 6 pagi, kemas umah n fesbook. Nak jadi crita nyer, aku start mengemas dr pagi semalam, tp duk asik berfesbok je.. smpi keja mengemas terdelay.huhuhu. yg pasti kul 6 pagi tadi sume dah kemas!! Klong aku bley la plak bli kabinet yg tak siap pasang.. kalau satu xpe gak ni smpi dua!! adui.. berketul deltoid aku yg mmg dah tone ni.hehehe. Yg pasti aku mmg x ske org kemas kwsan aku, wapun umi aku sdr. takut hilang barang tak pasal2 aku yg mengamuk!! mcm umi aku ckp la.. aku ni baran.. x sbr.. keja nk mengamuk je.. ish.. aku pun tak faham nape aku mcm tu!! maybe sbb dah dilahirkan mcm tu.. so now bgn2 sume dah clear!!! umi nk milo satu!! lapar tahap GABAN ni..!! Now nk kemas bahagian laman plak.. jom ikut aku.. penat buat sorang ni!!

H1N1

Influenza A(H1N1) virus is a subtype of influenzavirus A and the most common cause of influenza (flu) in humans. Some strains of H1N1 are endemic in humans and cause a small fraction of all influenza-like illness and a large fraction of all seasonal influenza. H1N1 strains caused roughly half of all human flu infections in 2006. Other strains of H1N1 are endemic in pigs (swine influenza) and in birds (avian influenza).

In June 2009, World Health Organization declared that flu due to a new strain of swine-origin H1N1 was responsible for the 2009 flu pandemic. This strain is commonly called "swine flu" by the public media.

ME: disease man